Schrijf met jouw talent een succesverhaal

15/12/2020 Thomas Verlinden

Schrijven vergt talent, maar het is tegelijkertijd een vaardigheid die je kan ontwikkelen. Of je nu een carrière als bestsellerauteur ambieert, met wervende teksten klanten wil overtuigen of gewoon voor je plezier verhalen neerpent; als schrijver blijf je eindeloos groeien! Eens je de schrijfmicrobe te pakken hebt, geraak je er nooit meer van af. Waarom zou je je dan niet verdiepen in een opleiding om je vlotte pen extra aan te scherpen?

Schrijver: een veelzijdig beroep

Het is een achterhaald cliché dat je als schrijver je kost niet verdient, omdat het beroep ‘schrijver’ eigenlijk niet bestaat. Iemand die teksten opstelt, schrijft niet meteen romans. Bloggers zijn schrijvers. Copywriters zijn schrijvers en zelfs communicatieverantwoordelijken zijn schrijvers. Dit zijn beroepen waar veel vraag naar is, maar waar een zekere taalvaardigheid voor vereist is. Gelukkig kan je die dankzij tal van opleidingen aan onze school inoefenen.

 

Schrijven in de toekomende tijd

Het ligt voor de hand dat in deze digitale samenleving jobs in de media enorm in trek zijn, maar niet enkel nieuwsbedrijven zoeken schrijvers. Ook technologie- en entertainmentbedrijven, public relations, reclamebureaus en uitgeverijen hebben nood aan mensen die kwalitatieve, foutloze teksten kunnen schrijven.

Ongetwijfeld klinkt het minder spectaculair dan een droomjob als auteur, maar bedrijven smeken om schrijvers. Het probleem is dat weinig taalkundige opleidingen je daarop voorbereiden. Niet elke schrijver heeft geleerd om teksten SEO-proof te maken, wat nochtans een cruciale vaardigheid is om in zoekresultaten te verschijnen. Zelfs bij het schrijven van simpele, korte berichten op sociale media hou je rekening met heel wat regeltjes, die je niet leert tenzij in specifieke opleidingen. Opleidingen als de onze.

Schrijven van thuis uit

 

Om te schrijven heb je naast inspiratie enkel pen en papier of, iets handiger, een computer nodig. Je kan met andere woorden eender waar je bent beginnen schrijven, en hetzelfde geldt voor onze school. Dankzij onze thuiscursussen kun je van thuis uit je schrijftalent ontwikkelen en op afstand je diploma behalen. Zo'n studiemethode bereidt je trouwens meteen voor op je latere werk. Steeds meer bedrijven ontdekten dit jaar de voordelen van thuiswerk en ook als schrijver kan je gemakkelijk vanop afstand werken.

Natuurlijk houdt niemand je tegen om tóch de nieuwe G.R.R. Martin of Margaret Atwood te worden. Denk er dan wel aan dat je schrijven best combineert met een vast inkomen, in afwachting van je grote doorbraak. Ben je nog op zoek naar iets en zou je je graag verder bijscholen? Neem zeker een kijkje op ons volledige cursusaanbod of verdiep je in een andere blog zoals deze.


relatedBlogs

Tips om je lavendel heel te houden

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière


relatedCourses

Frans Beginners , Frans Gevorderden , Zakelijk Frans , Scenarioschrijver , SEO - Scoren in Google , Social Media Marketing , Spaans Beginners , Spaans Gevorderden , Word , Administratief Medewerker blogRelatedAll

previousLabel

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

nextLabel

Bakken is gezond! En wel om deze redenen

relatedCourses


Google Ads SEA

Volg de opleiding Google Ads SEA en word een krak in je vak als Digital Marketeer.

Communicatieverantwoordelijke

Volg een praktijkgerichte cursus Communicatieverantwoordelijke in jouw buurt.

Copywriter

Volg de opleiding Copywriter en word een krak in je vak als Copywriter.

Creatief Schrijven

Schrijf je in voor de avondcursus Creatief Schrijven en word veelzijdig Schrijver.

Fashion Blogger

Deel je liefde voor mode met de wereld op je eigen fashion blog. Succes verzekerd!

blogTags


Creatief schrijvenCopywriterBloggerSpellingThuisstudieOpleidingSEOSocial media

blogShare