Waarom levenslang leren een must is

18/07/2019 Thomas Verlinden

Jezelf bijscholen is een must, zowel voor werknemers als zelfstandige ondernemers. Je kennis op regelmatige basis bijschaven levert immers niet anders dan voordelen op. Wij zetten alvast de belangrijkste pluspunten even op een rijtje.

Word een echte vakspecialist
 

Vakspecialisten zijn grof wild op de arbeidsmarkt. Klanten en werkgevers zijn steeds op zoek naar mensen met kennis van zaken. Jezelf specialiseren is dan ook de beste manier om je carrière een boost te geven en de top te bereiken. Specialiseren kan je op allerlei manieren, je kan je kennis binnen je vakgebied verbreden, of je kan je kennis over een bepaald onderwerp verder uitdiepen.

Mee met je tijd
 

De wereld staat niet stil. Nieuwe ontwikkelingen doen zich voortdurend voor binnen elk vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan de recente evolutie binnen de marketingwereld, 10 jaar geleden had nog nooit iemand van Google Ads of Analytics gehoord, maar vandaag zijn ze een onmisbare manier om je bedrijf te promoten. Door stil te blijven staan verlies je, meegaan met je tijd is dan ook essentieel!

Werk aan jezelf
 

Misschien voel je jezelf niet altijd even zeker van je stuk wanneer je een bepaalde opdracht uitvoert, of merk je bijvoorbeeld dat je zenuwachtig bent wanneer je een presentatie moet geven. Of heb je het gevoel dat jouw agenda steeds vol staat? In dat geval loont het de moeite om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van een aantal praktische tips en tricks, en nieuwe people skills sta je sowieso een stuk zelfzekerder op de werkvloer.

Soms moet je gewoon
 

Regels en wetgeving veranderen voortdurend. Op de hoogte blijven van de nieuwste reglementering is dan ook ontzettend belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de wetgeving rond GDPR, die sinds 2018 bepaalt dat elk bedrijf en zijn werknemers zorgvuldig moeten omspringen met de persoonlijke gegevens van klanten. In zulke gevallen is het natuurlijk absoluut noodzakelijk om je personeel goed op te leiden.

Zin om jezelf verder te verdiepen binnen je vakgebied? Neem dan zeker eens een kijkje op de websites van onze gespecialiseerde scholen: Managementschool, Mediaschool, Gezondheidsschool en Bedrijfsbeheer. Carrièresucces verzekerd!


relatedBlogs

Het geheime wapen van Pierre


previousLabel

10 studietips voor onze studenten

nextLabel

5 tips naar een eerste job!

blogTags


BijscholenBijscholingBijlerenPersoonlijke ontwikkelingNieuwe skillsNieuwe vaardighedenLevenslang lerenNieuwe competentiesCompetentie ontwikkeling

blogShare