Kan jij tijdens de film of op televisie ook zo genieten van een boeiende dialoog of een onverwachte plotwending? Zit je zelf vol ideeën voor een spannend verhaal of een romantische scéne? Met deze opleiding krijg jij de kans om jouw schrijftalent te tonen!
Tijdens deze cursus leer je hoe je een interessante verhaallijn met een goede structuur opzet. Aan de hand van allerhande verteltechnieken vertel jij een intrigerend verhaal. Je verpakt jouw creatieve ideeën in een cluster van pakkende scènes. Daarna ontdek je hoe je geloofwaardige personages met een eigen verhaal en een uniek karakter uitwerkt.
Zo schrijf je al gauw professioneel voor films, theatervoorstellingen, televisieseries en documentaires! Waar wacht je op?
Een goed scenario is als een raam naar een andere wereld, waarin personages tot leven komen en verhalen tot leven worden gebracht.
De opleiding Scenarioschrijver bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Gaandeweg leer je jouw ideeën omzetten in originele scenario's en ontdek je hoe je steeds weer inspiratie vindt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Scenarioschrijver vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.
Wil je jouw nieuwe schrijfvaardigheden al tijdens de opleiding in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een toneelvereniging, productiehuis of mediabedrijf. Daar werk je actief mee aan scenario´s, sprokkel je concrete werkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat komt later zeker en vast van pas als je op zoek gaat naar een baan als Scenarioschrijver.
Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Het examen bestaat een eindopdracht waarin je al jouw kennis en vaardigheden verwerkt. Jouw docent beoordeelt die eindopdracht. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Scenarioschrijver. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Scenarioschrijver. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
Tuition fee
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren scenarioschrijver, het gebruik van de lokalen en het examen.
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.
Leerkracht is zeer competent. Weet werkelijk alles over het vakgebied en legt alles uit in begrijpende taal.
Ik heb heel graag de cursus gevolgd. Ze werd gegeven door iemand die ervaring heeft met de praktijk van het schrijven van een scenario en het maken van films en die ons allen op weg heeft gezet om een kortfilm te schrijven. Elke cursist heeft een kortfilm geschreven en ingediend. Voor mij was het belangrijk om te leren hoe de grammatica van het scenario schrijven werkt. Alexander Decommere, de docent, heeft ons daar voortreffelijk in begeleid. Hij heeft ons met groot geduld en kennis van zaken op die plaatsen gewezen waar we ons script konden verbeteren. Hij kon gedetailleerd ingaan op onze vragen. Door zijn focus konden we allen groeien in het proces en uiteindelijk met een afgewerkt script voor de dag komen. Ik zou meteen weer een cursus van Alexander volgen.
De lessen zitten niet overvol, waardoor er voldoende tijd is om vragen te stellen of dieper in te gaan op interessante passages in het cursusboek.