Hoe leg je examen af?

Klaar voor het examen?

Het examen aan het einde van de training doet dienst als ultieme test. Indien je slaagt, ontvang je een diploma waarmee je bewijst dat je de verworven vaardigheid onder de knie hebt. Het examen gaat steeds de laatste les van de opleiding door. Voor bepaalde opleidingen moet je eerst een eindwerk maken voor je het examen aflegt. Daarnaast bestaan sommige examens uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De docent licht alles verder toe tijdens de eerste les.

Examen afleggen op een van onze examenlocaties

Wil je je examen liever op een latere datum afleggen omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in via je studentenprofiel. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur je examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van je examenafspraak.

Wanneer ben je geslaagd?

Je dient 60% of meer te behalen. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Na het examen duurt het gemiddeld een drietal weken tot de docent het examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we je resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op je studentenprofiel.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen je diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga je meteen aan de slag met je nieuwe kennis en verworven vaardigheden!

Onvoldoende?

Herbekijk de onderdelen die minder goed gingen en plan na 30 dagen kosteloos een herexamen in.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0